Preterano znojenje

Šta može da se uradi da bi se smanjilo preterano znojenje?
Znojenje je normalno i zdravo. Približno 2 miliona znojnih žlezda omogućava znojenje i održavanje fiziološke telesne temparture.

Ove žlezde inervišu posebni nervni zavšeci. Kada je naše telo pretopljeno, bilo zbog unutrašnjih bilo spoljašnjih činilaca poput visoke temperature okoline, fizičkog napora ili napetosti/stresa, pojačava se aktivnost pomenutih živaca,a time i intenzitet znojenja.

Ružne mrlje na odeći od znojenja u pazusima moguće je izbeći.

Botulinski neuromodulator se ubrizga u kožu pazuha ili dlanova/tabana i tako zaustavi prenos nervnih signala, a time onemogući ili smanji znojenje na ovim područjima.

Time se osobama sa preteranim znojenjem vraća samopouzdanje i pozitivno utiče na njihov poslovni i privatni život.

Novi način lečenja pojačanog znojenja u pazusima: liposukcija i kiretaža znojnih žlezda!

Ovaj metod koji je modifikovao upravo Dr. Mahra kombinuje kiretažu i liposukciju znojnih žlezda. To je trenutno najuspešniji način lečenja prekomerenog znojenja ispod pazuha.

Izvodi se u lokalnoj anesteziji i zahvat traje približno jedan čas.  Na kraju se stavlja kompresivni zavoj koji skidamo posle 2 dana.

Sportske aktivnosti u području gornjih delova ruku bi u ovom periodu trebalo izbegavati.

Cena:

Navedene cene su samo približne. Mogu da variraju zavisno od stanja kože pacijenta. Pravu cenu je moguće odrediti samo posle lične konsultacije. Neke operacije obavljamo u bolnici tako da su samo konsultativni i kontrolni pregledi u našoj ordinaciji.