Korekcija ušiju

Svako ko pati zbog velikih ušiju može jednostavno da popravi ovo stanje. Hirurškim zahvatom uvo može da se smanji na trećinu svoje pređašnje veličine. Klempavost odnosno asimetrija ušiju mogu trajno da se koriguju.

Operacija klempavih uđiju je neophodna u cilju sprečavanje podsmevanja, duševnog opterećenje i psihičkih posledica.

Klempave uši su česta deformacija. Ušna školjka deteta se razvija već u trećoj nedelji trudnoće pod uglom od približno 30 stepeni u odnosu na lobanju. Kod dece bi operaciju trebalo obaviti u u starosti od 4-5 godina da bi se izbegle psihičke tegobe. U ovom uzrastu je ušna školjka već dostigla 80-90% njene konačne veličine. Ova operacija ne sprečava dalji rast uva. Kod male dece se primenjuje opšta anestezija dok se kod odraslih operacija obavlja u lokalnoj anesteziji. Korekcija uva se, inače, može obaviti u bilo kom uzrastu.

Operacijom se ušna hrskavica oslobodi, odgovarajući deo se odstrani ili stanji, obrazuje se novi oblik ušne školjke, a defekt zatvori sa nekoliko šavova.

Postoperativno liječenje
Na glavu se stavi čvrst zavoj koji skidamo posle 7 dana.

Cena:

Navedene cene su samo približne. Mogu da variraju zavisno od stanja kože pacijenta. Pravu cenu je moguće odrediti samo posle lične konsultacije. Neke operacije obavljamo u bolnici tako da su samo konsultativni i kontrolni pregledi u našoj ordinaciji.