Liposukcija

„Pojas za plivanje“, pivski trbuh

Problematična područja kod muškaraca su obično:

Trbuh, kukovi, podbradak ili naslage masti na grudima (ginekomastija).

Cilj:

Usisavanjem masti (liposukcijom) smanjujemo broj masnih ćelija u lečenom području i na taj način je efekat, uz odgovarajuću ishranu, trajan. Vitkija, sportskija figura dramatično poveća i samopouzdanje mnogih muškaraca. 

Sama operacija ne može da zameni redovnu fizičku aktivnost i uravnoteženu ishranu.

Zahvat

U postupku liposukcije se najpre ubrizgavanjem tumescentne anestezije umrtvi područje iz koga želimo da odstranimo masno tkivo. Tumescentna tečnost »razvodni« masno tkivo koje se potom usisava kroz mikrokanule (rez na koži je dug jedva 2 mm) pomoću vakuumske pumpe.

Liposukcija je u svetu najčešće primenjivan metod estetske hirurgije. Međutim, kao i sve estetske operacije, ona, uprkos svim merama predostrožnosti, nosi izvesne rizike.

U retkim slučajevima može da dođe do neželjenih učinaka kao što su prolazni otoci, gubitak osećaja dodira ili neravna koža koja može uspešno da se koriguje.

Cena:

Navedene cene su samo približne. Mogu da variraju zavisno od stanja kože pacijenta. Pravu cenu je moguće odrediti samo posle lične konsultacije. Neke operacije obavljamo u bolnici tako da su samo konsultativni i kontrolni pregledi u našoj ordinaciji.