Hemijski piling (ljušćenje kože)

Duboki hemijski piling
Jedan od veoma učinkovitih metoda za poboljšanje izgleda kože je hemijski piling. Nepravilnosti kože koje se efikasno uklanjaju ovim metodom su hrapavost, poremećaji pigmentacije, akne, ožiljci posle akni i ostarela koža (bore).

Duboki piling ne zahteva prethodnu pripremu kože kao kod većine površinskih pilinga. Sredstvo za piling se nanosi na željeni deo kože. Postupak traje približno jedan sat.
Tretirano područje kože se pokrije flasterom koji odstranjujemo posle 24 časa. Potpuni opravak kože počinje narednog dana i traje približno nedelju dana. Tokom tog perioda koža dobija smeđu boju, zategnuta je i ljušti se u krupnim ljuskama.

Trihlorosirćetna kiselina (srednje duboki piling)
Ovaj srednje duboki piling je pogodan za lečenje pigmentnih mrlja, ožiljaka posle akni i finih bora. Piling trihlorosirćetnom kiselinom ne zahteva lokalnu anesteziju. Posle pilinga koža dobija smeđu boju i ljušti se 5-7 dana.

Piling voćnim kiselinama (blagi piling)
Podesan je za osveženje kože, smanjivanje pora i poboljšanje teksture kože. Pilinge je potrebno ponavljati zavisno od koncentraciji kiseline (10-70%) u desetodnevnim intervalima uz dopunsko kućno lečenje. Ovaj piling ne remeti svakodnevne radne i socijalne aktivnosti.

Jessnerov rastvor (brzi piling)
Sačinjava ga kombinacija različitih kiselina (rezorcinol, mlečna i salicilna kiselina…).
Najčešće ga upotrebljavamo u lečenju akni, posebno zapaljenih oblika i kao pripremu za dublje pilinge.
Koža odmah dobija beličastu boju posle čega se javlja crvenilo. Koža se ljušti trećeg dana i postaje čista i sjajna.

Cena:

Navedene cene su samo približne. Mogu da variraju zavisno od stanja kože pacijenta. Pravu cenu je moguće odrediti samo posle lične konsultacije. Neke operacije obavljamo u bolnici tako da su samo konsultativni i kontrolni pregledi u našoj ordinaciji.