Oblikovanje lica

Usahlo lice
Godine menjaju izgleda lica koje gubi tkivnu masu (volumen) u obrazima i srednjem delu lica, a istovremeno se masni jastučići obrazuju na donjoj polovini lica. To daje utisak bolesti, preranog starenja ili umora/iscrpljenosti.

Uzroci su nasleđe, gubitak težine, svakodnevno psihofizičko opterećenje, stres, uticaj okoline, kao i razne povrede.

Zahvaljujući posebno formulisanoj hijaluronskoj kiselini možemo da, ubrizgavajući ovo punilo, nadoknadimo izgubljeni volumen u području obraza i brade. Materijal koji se upotrebljava ima istu konzistenciju kao ljudsko tkivo jer se sastoji isključivo od vode i prirodne hijaluronske kiseline, obrađene na poseban način.

Na ovaj način mogu da se popune i veća oštećenja tkiva, postoperativni ili postraumatski ožiljci.

Učinak punjenja traje prosečno dve godine, zavisno od mesta ubrizgavanja i osobe, i duže.  U slučaju da pacijent nije zadovoljan efektom, hijaluronsku kiselinu potpuno ili delimično rastvorimo prirodnim enzimom (hijaluronidaza) i tako smanjimo količinu punila ili ga potpuno uklonimo.

Cena:

Navedene cene su samo približne. Mogu da variraju zavisno od stanja kože pacijenta. Pravu cenu je moguće odrediti samo posle lične konsultacije. Neke operacije obavljamo u bolnici tako da su samo konsultativni i kontrolni pregledi u našoj ordinaciji.