Liposukcija

Ako se uprkos dijetama i sportskim aktivnostima vaše problematične zone sa viškom masnih naslaga ne smanje, onda je za vas oblikovanje tela uklanjanjem masnih ćelija bez opšte anestezije i bez boravka u bolnici odlično rešenje.

U postupku liposukcije se najpre ubrizgavanjem tumescentne anestezije umrtvi područje iz koga želimo da odstranimo masno tkivo. Tumescentna tečnost »razvodni« masno tkivo koje se potom usisava kroz mikrokanule (rez na koži je dug jedva 2 mm) pomoću vakuumske pumpe.

Broj masnih ćelija se ne menja posle puberteta. Količina masnog tkiva je kod odrasle osobe zavisna od ishrane i fizičke aktivnosti. Usisavanjem masti (liposukcijom) smanjujemo broj masnih ćelija u lečenom području i na taj način je efekat, uz odgovarajuću ishranu, trajan.

Posle zahvata
Posle zahvata se lečeno područje povije u zavoj koji odstranimo posle 24 časa. Preporučljivo je sledećih 6 sedmica nositi posebnu kompresijsku odeću, kao što su elastični mideri ili pantalone. Rezultat je vidljiv posle 6 nedelja i postepeno se poboljašava pošto se neusisane oštećene masne ćelije apsorbuju i godinu dana posle operacije.

Savetujemo izbegavanje sportskih aktivnosti 6-8 sedmica po operaciji.

Cena:

Navedene cene su samo približne. Mogu da variraju zavisno od stanja kože pacijenta. Pravu cenu je moguće odrediti samo posle lične konsultacije. Neke operacije obavljamo u bolnici tako da su samo konsultativni i kontrolni pregledi u našoj ordinaciji.