Uklanjanje bora

Postupak kod žena

Bore su ogledalo vremena i za većinu žena veoma neprijatne. Proces starenja koji je znatno različit i zavisi od naslednih činilaca, ali je uslovljen i stresom, nedovoljnim spavanjem, uživanjem alkohola i nikotina, kao i prekomerenim sunčanjem.

Mnoge žene žele da bez operativnog zahvata zadrže mladalački izgled.

U ovom slučaju se može pomoći ubrizgavanjem punila neposredno u/ispod bora.

Hujaluronska kiselina je viskozni i prozirni gel koji privlači veću količinu vode, a prirodno se razlaže – upotrebljava se kao materijal za ispunjavanje bora ili nadoknadu volumena. Ova kiselina je posebno dobra za bore koje povezuju nos i usne, same usne i bore oko usta.

Bore mrštenja, bore čela i bore osmeha

Botox, Dysport,  Xeomin, Azzalure (Botulinski neuromodulator)

Zatezanje (lifting) čela – bez operacije

Botulinski neuromodulator je prirodna bakterijska belančevina. Ubrizgavanje veoma malih količina dovodi do delimične ili potpune paralize određenog mišića na licu. Na taj način nestaju tipične bore čela i bore oko očiju i postiže se učinak sličan liftingu čela. Puni efekat se postiže 3-10 dana posle ubrizgavanja i traje 9-12 meseci. Ovaj metod se može, po želji, često ponavljati.

Cena:

Navedene cene su samo približne. Mogu da variraju zavisno od stanja kože pacijenta. Pravu cenu je moguće odrediti samo posle lične konsultacije. Neke operacije obavljamo u bolnici tako da su samo konsultativni i kontrolni pregledi u našoj ordinaciji.